Kaikkia videolla esiintyviä potilaita kehotettiin käymään omalla hammaslääkärillä SENSODYNE Vihlonnan kasvot -projektin aikana. Jokainen antoi suostumuksensa siihen, että SENSODYNE saa jakaa heidän avullaan koulutusmateriaalia hampaiden vihlontaan liittyvän tietoisuuden lisäämiseksi.

Miltä hampaiden vihlonta tuntuu ?

Katso uudesta videosta, miten hampaiden vihlontaa kokevat kuvailevat vihlontakipuaan – ja miten vihlontaherkkyyttä voidaan hoitaa sensodyne rapid relief -hammastahnalla

Eri ihmiset kuvaavat vihlontaa eri tavoin. Sensodynen uusimpaan kampanjavideoon osallistuneet kuvasivat sitä teräväksi, viiltäväksi kivuksi, joka muistuttaa liitutaulun raapimista kynsillä tai kovia neulanpistoja. Vihlonta on selvästi todella epämiellyttävää.

”Useimmat kuvaavat vihlontakivun olevan lyhytkestoinen, terävä tuntemus, jota ilmenee kuuman tai kylmän ruoan tai makean syömisen tai juomisen jälkeen”1, kertoo hammaslääkäri Nisha Farma. Vihlonta aiheuttaa kuitenkin paljon muutakin kuin fyysistä epämukavuutta.

Kukaan ei pidä vihlonnasta, mutta vaikka kolmanneksella väestöstä on hampaiden vihlontaherkkyyttä, vain kolmannes vihlontaa kokevista pyrkii hoitamaan sitä.Useimmat käyttävät muita selviytymiskeinoja, esim. välttävät tiettyjä ruokia ja juomia, juovat pillillä tai koettavat suojata hampaita kielellään. Nämä keinot voivat ehkäistä vihlontaa, mutta ne voivat myös vaikuttaa merkittävästi elämänlaatuun.

Sensodyne-kampanjan videolla vihlonnasta kärsivät ihmiset kertoivat, miten hampaiden vihlonta vaikuttaa elämään.

Kaikki osallistujat kertoivat välttävänsä ruokia ja juomia, joiden he tiesivät saavan hampaansa vihlomaan. ”En ikinä puraisisi mehujäätä”3, sanoo Oliver, kun taas Juliana tunnustaa: ”Joudun varomaan hampaiden vihlontaa, kun olen kavereiden kanssa ulkona. Hampaiden vihlonta voi olla aika masentavaa.”4

Vihlontakipu on selvästi asia, jota ei voi vain ohittaa.

 

Kipu on vain osa ongelmaa

”Hampaiden vihlontaan kuuluu paljon muutakin kuin kivuliasta tunnetta. Vihlonta on kuin kivi kengässä. Se on pieni asia, mutta vaikuttaa silti koko elämään”5, selittää professori Peter Robinson, Bristolin yliopiston suunterveyden ja hammaslääketieteen laitoksen johtaja. ”Vihlonta voi vaikuttaa valtavasti arkeen. Ihmiset kertovat välttävänsä jäätelöä, kylmiä juomia ja ulkona käymistä. Joku joutui jopa luopumaan lomamatkasta kylmän sään takia”, hän jatkaa.

Moni on kuitenkin tottunut pärjäilemään hampaiden vihlonnan kanssa eikä edes tiedä, että ongelmaan on yksinkertaisia ja tehokkaita hoitokeinoja. ”Monet eivät edes mainitse asiasta, koska he ovat niin tottuneet siihen ja vihlonnan kanssa elämiseen”6, Nisha Farma kertoo.

 

Tehoaa 60 sekunnissa

On tärkeää käydä hammaslääkärillä, jos hampaissa tuntuu vihlontaa. Hammaslääkäri pystyy selvittämään, onko kyseessä vakavampi ongelma. Jos syyksi todetaan hampaiden vihlontaherkkyys, sitä on onneksi helppo hoitaa.

”Vaikka hampaiden todettaisiinkin olevan vihlontaherkät, vihlonnan kanssa ei tarvitse sinnitellä”, sanoo Farma7. ”Monet kuvittelevat turhaan, että asialle ei mahda mitään.” 

Tämän ongelman ratkaisemiseksi Sensodyne on tuonut markkinoille uuden Sensodyne Rapid Relief -hammastahnan, jonka avulla hampaiden vihlonnan hoito on nopeaa, helppoa ja tehokasta. Tahnan on kliinisesti osoitettu lievittävän vihlontaa jo 60 sekunnissa. Se vähentää nopeasti hampaiden vihlontakipua ja suojaa hampaita joka harjauskerralla.*

 

Elä täysillä

Kolmanneksella väestöstä on hampaiden vihlontaherkkyyttä,* ja 70 % vihlonnasta kärsivistä sanoo vihlonnan vähentävän syömiseen ja juomiseen liittyvää nautintoa.* Jos sinä olet yksi heistä, uusi Sensodyne Rapid Relief -hammastahna on yksinkertainen keino hampaiden vihlonnan hoitoon.

Kun seuraavan kerran irvistät vihlonnan vuoksi tai kieltäydyt lempiruoistasi tai -juomistasi vihlonnan takia, mieti, voisiko ongelmaan löytyä nopea ja helppo ratkaisu.

 


*Kahdesti päivässä käytettynä.

1 Hammaslääkäri Nisha Farma, Mitä herkkyys on? -kampanjavideo
2 Sensodyne Rapid Relief Global Key Messages
3 Onko vihlontaa vain pakko sietää? -kampanjavideo
4 Onko vihlontaa vain pakko sietää? -kampanjavideo
5 Onko vihlontaa vain pakko sietää? -kampanjavideo
6 Hammaslääkäri Nisha Farma, litterointi
7 Hammaslääkäri Nisha Farma, litterointi

 

Tee Sensodyne-verkkotesti

Aiheuttaako kuumien, kylmien tai makeiden ruokien nauttiminen joskus äkillistä, terävää kipua? Kyse voi olla hampaiden vihlontaherkkyydestä. Tutustu hampaiden vihlontaan ja sitä lievittäviin tuotteisiin Sensodyne-verkkotestin avulla.

Tee Sensodyne-verkkotesti

Vihlonnan kasvot -projekti

Projekti, joka auttaa elämään arkea ilman vihlontaa

 

 

Lue lisää