Kurkistus kestävän kehityksen toimiimme

Suunhoitotuotteemme parantavat suusi terveyttä. Mutta entä planeettamme terveys? Me GSK:lla autamme ihmisiä tekemään enemmän, voimaan paremmin ja elämään pidempään, ja toteuttaaksemme tämän tehtävän tarvitsemme terveen planeetan.1 Ensisijaiset painopisteemme ovat aina laatu ja turvallisuus, jotka ovat tehneet GSK:n tuotteista suosittuja kaikkialla maailmassa. Suuret volyymit tuovat kuitenkin sekä suuren vastuun että tilaisuuden tehdä todellinen kontribuutio kestävyyden puolesta. Tämän vuoksi olemme asettaneet tavoitteeksemme vähentää ympäristövaikutustamme 25 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Itse asiassa, teemme jo nyt kovasti töitä sen eteen. Tässä muutamia esimerkkejä toimistamme:

Vastuullinen hankinta

Olemme vaihtamassa kierrätettyyn kartonkiin kaikissa suunhoidontuotteidemme pakkauslaatikoissa. Tämä vähentää ympäristövaikutustamme veden ja maankäytön suhteen sekä hiilidioksidipäästöjä. Olemme jo ylittäneet tavoitteemme hankkia vähintään 90 % paperipakkauksistamme vastuullisista lähteistä2 ja tähtäämme 100 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Muovi

Olemme aloittaneet matkan kohti täysin kierrätettäviä hammastahnaputkiloita kaikkien suunhoitotuotteidemme osalta,3 ja suunnitelmamme on poistaa muovi kokonaan monista hammasharjojen laatikoista.4

Ilmastonmuutos

Energian käytön ja siihen liittyvien hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on toinen merkittävä painopistealue5  GSK:lle. Vuoteen 2020 mennessä yli 30 prosenttia globaalista sähköntarpeestamme tulee uusiutuvista lähteistä Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Tavoitteenamme on käyttää 60 prosenttia uusiutuvaa energiaa kaikissa tehtaissamme vuoteen 2030 mennessä.

Vesi

Pyrimme käyttämään mahdollisimman vähän vettä toiminnassamme. Ja pyrimme vähentämään veden kokonaiskäyttöä jokaisessa korkean vesiriskin alueen toimipaikassamme 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Sinäkin voit tehdä osasi – vain kääntämällä hanan kiinni harjatessasi!

1 Kestävän kehityksen tavoitteet toimivat oppaanamme työssämme kestävyyden eteen ja työmme kattaa sekä yhteiskunnallisia että ympäristöllisiä tavoitteita.
2 Teemme töitä Rainforest Alliancen kanssa kartoittaaksemme riskejä paperipakkauksiemme toimitusketjussa.
3 GSK Consumer Healthcare on allekirjoittanut Circular Plastic Alliancen, joka on Euroopan unionin tavoite käyttää vähintään 10 miljoonaa tonnia kierrätettyä muovia vuosittain vuoteen 2025 mennessä.
4 Pyrimme saavuttamaan tämän vuosien 2021–2022 aikana.
5 The Science Based Target Initiative on hyväksynyt ilmastotavoitteemme yhdenmukaiseksi sen kanssa, mitä vaaditaan pitämään ilmaston lämpeneminen 2 °C:ssa. Vähennämme absoluuttisia kasvihuonepäästöjä toiminnassamme (alueet 1 ja 2) 10 prosentilla vuoteen 2025 mennessä ja arvoketjumme päästöjä (alue 3) 16 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2017 perusvuoden tasosta.