Kaikkia videolla esiintyviä potilaita kehotettiin käymään omalla hammaslääkärillä SENSODYNE Vihlonnan kasvot -projektin aikana. Jokainen antoi suostumuksensa siihen, että SENSODYNE saa jakaa heidän avullaan koulutusmateriaalia hampaiden vihlontaan liittyvän tietoisuuden lisäämiseksi.

Kurkistus uuden videon kulisseihin

Tutustu teknologiaan, jonka avulla saat entistä paremman kuvan hampaiden vihlonnan vaikutuksista

Hampaiden vihlonta ei ole uusi asia, mutta innovatiivinen teknologia auttaa Sensodynea ymmärtämään entistä paremmin vihlonnan syitä, vaikutuksia ja nopeiden, tehokkaiden hoitotapojen mahdollisuuksia. Sensodynen uusi kampanjavideo näyttää, miten huippuluokan kuvaustekniikalla saadaan vangittua juuri se hetki, kun vihlonta iskee (klikkaa alhaalla olevaa linkkiä). Kehittyneet tieteelliset menetelmät puolestaan mahdollistavat vihlontahoitojen tutkimuksen molekyylitasolla.

Jokainen hampaiden vihlontaa kokenut tietää, että vihlonta voi olla kovaa. Oli kipu sitten pistävää tai terävää, tämä kovin epämiellyttävä hetki näkyy myös kasvoilla. Videon tarkoitus on vangita filmille juuri se hetki, kun kipu iskee, jotta vihlontaa ja sen vaikutuksia ymmärrettäisiin paremmin.

Ohjaaja Rod Main on tottunut kuvaamaan tavallisia ihmisiä, mutta Sensodynen kampanjavideossa hän pääsi käyttämään teknologiaa, jolla vihlontaa pystyttiin kuvaamaan erityisen tarkasti. Hänen tiiminsä käytti Phantom Flex4K High Speed Digital -kameraa, joka ottaa yli 1 000 ruutua sekunnissa. Siten sekunnin mittainen hetki kestää ruudulla parikin minuuttia. "Näimme jopa kasvojen lihasten likkeen ja venymisen ja kasvojen vääristymisen kivun hetkellä"1, Main selittää.

 

Katse tulevaan

Sensodynen innovaatiojohtaja Jonathan Earl piti kuvaustapaa inspiroivana. Hänen mielestään se voi tarjota uuden keinon vihlontapotilaiden tutkimukseen ja mahdollisesti vihlonnan mittaamiseen.

Earl ei vierasta teknologian valjastamista uusiin tarkoituksiin, jotta vihlonnasta ja sen hoidosta saataisiin lisätietoa. Tehdessään väitöstutkimustaan hän käytti huipputeknisiä mikroskooppeja hampaiden rakenteen tarkastelemiseksi.

Vihlontaa tutkittaessa moninkertainen suurentaminen on erityisen tärkeää. Hampaat herkistyvät, kun hampaan sisällä oleva pehmeä osa, hammasluu, paljastuu sitä normaalisti suojaavan hammaskiilteen alta. Hammasluussa on pienen pieniä, nesteen täyttämiä hammaskanavia. Syödessä tai juodessa jotain kylmää, kuumaa tai makeaa tämä neste voi alkaa liikkua. Kun hampaan sisällä oleva hermo reagoi liikeeseen, tuntuu vihlaisu.

 

Lähikuvan aika

Hammaskanavat ovat mikroskooppisen pieniä. "Vertailukohtana kerrottakoon, että ihmisen hius on halkaisijaltaan noin 100 mikrometriä. Hammaskanava sen sijaan on vain yhden mikrometrin eli sata kertaa hiusta ohuempi"2, Earl selittää.

Jotta näitä hampaan sisäisiä rakenteita voitaisiin ymmärtää paremmin, Earl ja hänen tiiminsä tekee yhteistyötä yleensä yliopistoissa työskentelevien asiantuntijoiden kanssa. Käytössä ovat huipputekniset mikroskoopit, joilla kuva saadaan suurennettua jopa miljoonakertaiseksi. Nanoteknologian avulla päästään näkemään, miten Sensodyne-hammastahna tukkii paljastuneita hammaskanavia vihlonnan nujertamiseksi.

Uusimman tekniikan ja uusimpien välineiden avulla Sensodyne saa entistä paremman kuvan hampaiden vihlonnasta ja sen vaikutuksista. Näin pystytään kehittämään entistä parempia ja tehokkaampia tuotteita. Tämä innovatiivinen lähestymistapa on myös Sensodyne Rapid Relief -hammastahnan taustalla. Sen uuden, ainutlaatuisen koostumuksen on kliinisesti osoitettu lievittävän vihlontaa jo 60 sekunnissa*, ja se antaa pitkäkestoisen suojan kahdesti päivässä käytettynä.

 

*Kahdesti päivässä käytettynä

1 Rod Main, johtaja
2 Jonathan Earl, innovaatiojohtaja

Tee Sensodyne-verkkotesti

Aiheuttaako kuumien, kylmien tai makeiden ruokien nauttiminen joskus äkillistä, terävää kipua? Kyse voi olla hampaiden vihlontaherkkyydestä. Tutustu hampaiden vihlontaan ja sitä lievittäviin tuotteisiin Sensodyne-verkkotestin avulla.

Tee Sensodyne-verkkotesti

Vihlonnan kasvot -projekti

Projekti, joka auttaa elämään arkea ilman vihlontaa

 

 

Lue lisää