Hampaiden vihlonnan syyt

Hampaiden vihlonnan syyt

Hampaiden vihlonnan syyt

Hampaiden vihlonnan syyt

Mitä on hammaseroosio?

Hammaskiille on hampaan uloin, kova pintakerros. Se on kovempaa kuin mikään muu kehon aine. Ajan myötä se voi kulua ja paljastaa alla olevan hammasluun, mikä saattaa johtaa hampaiden vihlontaan.

Hammaseroosiota voi aiheuttaa:

Mitä on hammaseroosio?

Hampaiden narskuttelu

Narskutteletko hampaitasi yöllä tai päivän aikana? Jos teet näin, saatat kuluttaa hammaskiillettä ja ajan myötä hammasluu voi paljastua.

Hampaiden harjaaminen

Jos harjaat hampaita liian usein tai liian voimaakkaasti, hammaskiille saattaa lopulta kulua kokonaan pois tai ikenesi saattavat alkaa vetäytyä.

Tämän estämiseksi sinun kannattaa kysyä hammaslääkäriltä tai suuhygienistiltä neuvoa sinulle parhaasta hampaiden harjaustekniikasta ja suunhoitorutiinista, sekä kokeilla käyttää pehmeäharjaksista hammasharjaa, kuten Sensodyne-hammasharjaa.

Hammaseroosio

Ajan myötä hapokkaat ruoat ja juomat saattavat aiheuttaa hammaskiilten kulumista - tätä kutsutaan happoeroosioksi. Hapokkaisiin ruokiin ja juomiin kuuluvat hedelmät ja hedelmämehut, hiilihapolliset juomat, musta kahvi ja tee, viini ja mikä tahansa, missä on terävä maku, kuten ketsuppi tai salaatinkastike. Jo neljä happohyökkäystä päivän aikana saattaa altistaa hammaskiilteen hammaseroosiolle. Jos luulet, että hammaskiilteesi saattaa olla altistunut hammaseroosiolle, puhu hammaslääkärin kanssa:

  • Kysy neuvoa sinulle parhaasta hampaiden harjaustekniikasta ja suunhoitorutiinista.
  • Kysy neuvoa ruokavaliosta, ja miten parhaiten suojella hampaitasi hammaseroosiolta.
Lue lisää Sensodyne Pro-Emalj -hammastahnasta

HAMPAIDEN VIHLONTA