Hampaiden vihlonnan syyt

Hampaiden vihlonnan syyt

Hampaiden vihlonnan syyt

Hampaiden vihlonnan syyt

Ienten terveys ja hampaiden vihlonta

Terveet ikenet ovat olennainen osa terveitä hampaita. Ienten vetäytyminen on yksi hampaiden vihlonnan pääasiallisista syistä. Harjaaminen liian usein tai liian voimakkaasti, pitkäaikainen ientulehdus (parodontiitti) ja jopa ikääntyminen saattavat aiheuttaa ienten vetäytymistä. Kun ikenet vetäytyvät, alla oleva hammasluu voi ajan myötä paljastua.

Ienten terveys ja hampaiden vihlonta

Aiheuttavatko hampaiden valkaisuhoidot vihlontaa?

Hampaiden valkaisuhoidon aikana koettu vihlonta eroaa hammasluuperäisestä hampaiden vihlonnasta. Hammasluuperäinen hampaiden vihlonta on yleinen ja kivulias vaiva, joka aiheutuu hammasluun paljastumisesta; yleensä ienten vetäytymisestä tai hampaiden kulumisesta johtuen. Puolestaan valkaisuaineen uskotaan tunkeutuvan hampaaseen, mistä aiheutuu vihlontaa. 

Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että kaliumnitraattia sisältävät hammastahnat voivat vähentää valkaisuhoitoihin liittyvää hampaiden vihlontaa. Näissä tutkimuksissa koehenkilöt, jotka käyttivät kaliumnitraattia sisältävää Sensodyne-hammastahnaa kaksi viikkoa ennen valkaisuhoitoa ja sen aikana, kokivat vähemmän vihlontaa hoidon jälkeen.

Puhu hammaslääkärin kanssa valkaisuhoitoon liittyvästä vihlonnasta, jos harkitset hampaidenvalkaisuhoitoa.

Aiheuttavatko hampaiden valkaisuhoidot vihlontaa?

HAMPAIDEN VIHLONTA

Sensodynen Verkkotesti

Sensodyne-verkkotesti

Luuletko, että sinulla saattaa olla vihlovat hampaat? Verkkotestimme on hyödyllinen työkalu, jonka avulla opit lisää. Siihen menee vain muutama minuutti, ja voit tehdä sen vaikka heti.

Sensodyne-verkkotesti