Hampaiden vihlonnan oireet

Hampaiden vihlonnan oireet

Hampaiden vihlonnan oireet

Hampaiden vihlonnan oireet

Hampaiden vihlonnan yleiset aiheuttajat

Useat eri asiat saattavat laukaista hampaiden vihlaisun henkilöillä, joilla on vihlovat hampaat. Tässä joitakin yleisimpiä hampaiden vihlonnan aiheuttajia:

  • Kylmien ruokien tai kylmien juomien nauttiminen
  • Kuumien ruokien tai kuumien juomien nauttiminen
  • Sokeristen tai happamien ruokien nauttiminen
  • Kylmän ilman hengittäminen
  • Hampaiden harjaaminen
Hampaiden vihlonnan yleiset aiheuttajat

Muita syitä hammaskipuun, mukaan lukien karies

Karies

Karieksesta aiheutuva kipu saattaa tuntua samanlaiselta kuin hampaiden vihlonta. Karies syntyy, kun ruoan ja juomien sokerit reagoivat hampaittesi plakin bakteerien kanssa ja muodostavat happoja. Nämä hapot saattavat vähitellen pehmentää ja rikkoa hammaskiillettä ja hammasluuta. Kahdesti päivässä harjaaminen fluoripitoisella hammastahnalla auttaa vahvistamaan hampaitasi.

Karies voi valitettavasti edetä pitkällekin ilman kipua. Karies voidaan kuitenkin hoitaa jo varhaisvaiheessa. Siksi on tärkeää käydä säännöllisesti hammastarkastuksessa, vaikka kipuoireita ei olisikaan. Näin hammaslääkäri pystyy havaitsemaan karieksen varhaiset merkit ja saat apua sen hoitoon.

Hampaiden valkaisu

Monet ihmiset kärsivät hampaiden vihlonnasta hampaiden valkaisuhoitojen aikana ja hetken aikaa hoitojen jälkeen. Hampaiden valkaisuhoidoilla tarkoitamme ammattilaisten tekemiä valkaisuhoitoja, jotka suoritetaan hammaslääkärin valvonnassa ja joissa käytetään valkaisuaineita.

Valkaisuhoitojen aikana koettu vihlonta eroaa hammasluuperäisestä hampaiden vihlonnasta. Valkaisuaineen uskotaan tunkeutuvan hammaskiilteen ja hammasluun läpi hammasytimeen, jossa se saattaa aiheuttaa tulehduksen ja väliaikaista vihlontaa.

Hammashoidon jälkeen

On yleistä, että hampaissa esiintyy hetken aikaa vihlontaa hammashoidon jälkeen. Jos tämä jatkuu, sinun tulee ottaa yhteyttä hammaslääkäriin.

Muita yleisiä hammaskivun syitä ovat mm. hammaspaiseet ja lohjenneet hampaat. On tärkeää käydä säännöllisesti hammaslääkärillä tarkistuttamassa hampaiden ja ienten terveys. Jos tunnet suussasi kipua tai epämukavuutta, ota yhteyttä hammaslääkäriin.

Sensodynen Verkkotesti

Sensodyne-verkkotesti

Luuletko, että sinulla saattaa olla vihlovat hampaat? Verkkotestimme on hyödyllinen työkalu, jonka avulla opit lisää. Siihen menee vain muutama minuutti, ja voit tehdä sen vaikka heti.

Sensodyne-verkkotesti

HAMPAIDEN VIHLONTA